بهتر است از لجن صفراوی، به جای لجن کیسه صفرا، استفاده کنیم. لجن کیسه صفرا در حقیقت تفاوت زیادی با آنچه در ذهن ما در مورد لجن شکل بسته است، دارد. لجن صفراوی در واقع مایع غلیظی است که علاوه بر سنگ های ریز کلسترولی، سنگ ریزه های کریستالی هم در آن یافت می شوند. سنگ ریزه ها، اندازه های متفاوتی دارند؛ به همین دلیل درمان لجن کیسه صفرا معمولا با توجه به قطر سنگ ریزه ها انتخاب می شود. برخی از مقالات معتقدند لجن صفراوی شرایطی است که تنها سنگ های میکروسکوپی و کریستالی دیده می شوند و نباید سنگ های بزرگ در آن موجود باشد.
با این حال در بیشتر نمونه ها، لجن کیسه صفرا تبدیل به سنگ نشده و در کیسه صفرا حل می شود یا دفع می گردد. اگر سنگ از اندازه ای بزرگ تر شود، راه حل های پیشنهادی برای درمان لجن کیسه صفرا دیگر کارایی خود را از دست می دهند و باید به سراغ روش های درمان سنگ صفرا برویم. اما در کل بدانید که لجن کیسه صفرا، ماده ای طبیعی است که در سونوگرافی تشخیص داده می شود و محتوای رسوبات و ذرات ریز بیلی روبینات کلسیمی و کریستال های کلسترولی است. اگر این سنگ ها از حدی بزرگ تر شوند، آن موقع برای فرد مشکلات جدی ایجاد خواهند کرد.
علت لجن کیسه صفرا چیست؟
برخلاف تصور عامیانه، مایع صفرا در داخل کیسه صفرا تولید نمی شود. بلکه این مایع در کبد تولید شده و در داخل کیسه صفرا تغلیظ می گردد. حدس زده می شود که رسوبات بیلی روبین کلسیم و کلسترولی به سبب از دست رفتن آب صفرا باشند. در بعد از روند شروع تشکیل رسوبات، مخاط با رسوبات مخلوط می شود و در کیسه صفرا تجمع می یابد. البته بدانید که فرایندهای بدن در جهت صاف کردن کیسه صفرا حرکت می کند. درمان لجن کیسه صفرا در اولین مرحله در داخل خود بدن روی می دهد.
بدن بارها و بارها لجن کیسه صفرا را پاکسازی می کند؛ اما در مواقعی به دلیل برهم خوردن توازن بین میکرومکانیسم ها، بدن توانایی خود را برای دفع کامل از دست می دهد و تجمعات حجمی کلسترولی رسوب می کنند. در بسیاری از موارد، فرد برای درمان سنگ صفرا مراجعه می کند و در آن زمان متوجه می شود که شروع روند سنگ سازی به چه دلیل بوده است. لجن کیسه صفرا ممکن است در حملگی مهم تر باشد، چرا که در این دوران، مصرف غذا بیشتر از حد معمول، تندتر خوردن و ویار به غذاهایی خاص، وجود دارد. از سوی دیگر درمان لجن کیسه صفرا در دوران بارداری به شدت سخت تر است.